واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

دستور ترامپ برای خروج آمریکا از «توافق اقلیمی پاریس»

رئیس‌جمهور آمریکا پس از خروج از سازمان جهانی بهداشت، دستور خروج این کشور از توافق اقلیمی پاریس که طرحی برای کاهش گرمایش زمین است را صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 21
کد خبر: ۲۶۸۹۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، «دونالد ترامپ» در نخستین روز کاری خود به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا فرمان اجرایی خروج دوباره این کشور از توافق تاریخی اقلیمی پاریس را صادر کرد؛ اقدامی که ضربه‌ای است به تلاش‌های جهانی برای مبارزه با گرمایش جهانی و دورشدن دوباره واشنگتن از نزدیک‌ترین متحدانش.

 

این دستور ترامپ ساعاتی پس از مراسم تحلیف دومین دور ریاست‌جمهوری‌اش یادآور دستور او برای خروج از توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۷ است؛ دولت بایدن به این توافق بازگشت و طرح کاهش بیش از ۶۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای آمریکا تا سال ۲۰۲۳۵ ارائه داد.

 

هدف از پیمان اقلیمی پاریس، محدودکردن گرمایش طولانی‌مدت کره زمین به اندازه ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل‌ازصنعتی‌شدن است، یا در صورت عدم موفقیت حفظ دما و گرمایش زمین حداقل کمتر از ۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل ازصنعتی‌شدن است.

 

این توافق بین‌المللی در سال ۲۰۱۵ امضا شد و مشارکت کشورها در آن داوطلبان است و کشورها را قادر می‌سازد که اهدافی را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از مصرف زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی تعیین کنند؛ کشورها فرصت دارند تا فوریه ۲۰۲۵ برنامه‌های جدید خود برای کنترل گرمایش زمین ارائه دهند.

 

رئیس جمهور آمریکا پیش از این پس از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری‌اش و در بدو استقرار در کاخ سفید، فرمان اجرایی خروج از سازمان بهداشت جهانی را امضا کرد./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر